chasovnici-replika

Часовниците, които са реплика на известни марки най-често са направени от по-евтини материали спрямо оригиналните, но отличителните знаци и марките са много сходни с оригиналната дизайнерска марка.

Хората, които купуват часовници реплика, могат да се разделят на две основни групи: такива, които знаят, че часовника е реплика и такива, които не знаят.Тези, които съзнателноо купуват часовник реплика искат да се покажат със скъп часовник, без всъщност да са платили много за него. Хората, които купуват часовник реплика, без да знаят че дадения модел е копие на оригинала, най-често смятат, че са попаднали на страхотна сделка закупувайки оригинален часовник на много по-ниска от реалната цена. Не късно обаче те откриват, че са били измамени и им е продаден часовник реплика.

Видове реплики

Има голямо разнообразие от часовници реплика, които досущ копират оригиналния модел, не само по дизайна но и по механизма му. Например Chanel имат богато разнообразие от часовници със сменяема гумена каишка в най-различни цветове и форми. По-късно друг производител пуска подобни часовници, различаващи се минимално от оригиналните модели на Chanel, но минималните различия са достатъчни, за да не се стига до противоречие на закона за авторското право. Най-често реплика часовника се различава от оригиналния по размера на корпуса, механизма, цвета. Понякога часовниците реплика се правят с лого приличащо на оригиналното, но с една липсваща или заменена буква. Часовниците реплика, могат да бъдат и опаковани в кутия, която изглежда като оригиналната. Но в този случай производителя на репликата вероятно нарушава авторското право на Chanel и продава продукта незаконно.