В последно време часовници не са толкова необходими, колкото трябва да бъдат. Повечето хора пренебрегват ръчния часовник и се информират за времето от мобилните си телефони. Това е едно от най-честите оправдания на дамите, ако подареният им часовник не им харесва. Дамските часовници и днес си остават един добре познат моден аксесоар, който има отношение и към времето.Със сигурност всеки от нас познава хора, които никога не изпозлва часовника си за точен час, но се чувстват голи, ако не носят един на ръката си.

Аз лично нося часовник ежедневно, имам доста модели и за мен понякога е истинско предизвикателство да избера подходящия часовник. Обикновенно не ги купувам, а ги получавам като подаръци. Трудната част по  подаряването на дамски часовник е тази, че партньорът трябва да познава вкусът на дамата и да избере нещо наистина подходящо за нея. Никога не нося злато, тъй като не подхожда с никой от аксесоарите, които притежавам. Понякога излизам без никакви бижута само и единствено да нося златния часовник от любимия, скоро обаче и той е запратен в чекмеджето с ненужните вещи.

 

Когато искате да подарите дамски часовник за уникална жена, трябва да знаете това което тя харесва. Хвърлете поглед върху нейните колиета, гривни, обеци. Обърнете внимание на нейните пръстени, металът, от който са направени. Можете и въобще да не се съобразявате с притежаваните аксесоари на вашата любима и да експериментирате с нещо ново за нея, но не поемайте риск със скъп часовник, защото и да не и харесва тя ще се чувства задължена да го носи понякога, а след това ще побадне в горнопосоченото чекмедже. Ако любимата ви вече има един часовник с метална верижка, купете и друг с кожена или силиконова каишка, но пак повтарям не поемайте големи рискове. Разнообразието от модели и брандове може да ви съсипе, за това може би най-доброто решение  е инвестирането в нещо подобно на това, което има половинката. Огледайте се наоколо в Novchasovnik.com има богато разнообразие от елегантни, ежедневни, силиконови часовници на цени, които няма да накарат дамата ви да захвърли подаръка защото е много евтин или да го прати след второто носене в графата на ненужните вещти.