smart-chasovnikВиждали ли сме интелигентен часовник, чиито възможност далеч задминават представата за уред, който служи само за отмерване на едното време.

От много години на пазара за часовници и други технологии се носят слухове създаден нов модел на часовник, който е не само практичен и функционален, но и много интелигентен.

Американската компания Apple създава т. нар. „умен часовник“ или известно като смарт телефоните – smart watch. Те биват представяни и разпространявани от издание NYT.

Най-новите спекулации сочат, че интелигентният вид часовници ще е с объл дисплей, което ще допринася добрата визия и комбинация с напасването на китката на ръката.

Производителите на интелигентен ръчен часовник смятат още, че добавяне на операционна система iOS от компанията ще може да гарантира една добра анонимност, а това ще наложи и ограничаване разпространението на слухове за продукти, които все още не са излязли на пазара. Очакванията за създателите на часовници по отношение на новите модерни мъжки и дамски, умни часовници, предвиждат големи сходства с технологии и техники, както при телевизори, така и за часовници. Създателите смятат, че това ще е една добра алтернатива за бъдещето, защото до голяма степен ще реши една голяма част от финансови проблеми на обществото. Сред тях са намаляване на разхода за кабелна или сателитна телевизия. В случаи, че на пазара се появи този модел интелигентен часовник, то се очаква той да стане невероятен хит и да спечели славата на своите предшественици телефонните мобилни устройства – iPhone и iPad. Както с появата на портативни, преносими компютри, така и с интелигентността на един ръчен мъжки часовник, може да внесе голямо улеснение за потребителите. Наред с това да имат възможност проверяват и-мейл съобщения да участват в социални мрежи и други.

Ех, бъдеще, остава да въздъхнат повечето, а докато настъпят тези промени остава само да се надяваме, че един ден и ние ще можем да си ги позволим.