damski chasovnici23При дамските часовници има голямо разнообразие при високият клас марки и избора качествени дамски часовници обикновено не е толкова лесен, колкото намирането просто на добри марки часовници. За да изберете качествени дамски часовници, трябва да се вземат под внимание много фактори и всеки един от тези фактори може да повлияе на вашите собствени предпочитания. Знаейки как да инвестирате в качеството на часовниците, за дамите е най-лесно да си направят една добра колекция от дамски часовници.

Първо, помислете за движението на часовника. Механично движещите се часовници, както и тези, задвижвани с кварцов механизъм са най-използваните и купувани часовници. Часовници с механично задвижване обикновено са по- скъпи от тези с кварцово задвижване. Ако искате дълготрайни часовници, изберете тези с механично задвижване. Ще ги ползвате дълго време, без да проявят склонност към повреждане, за разлика от кварцовите часовници, които са по-евтини, но при тях изборът е доста по-голям, могат често да се сменят и се произвеждат в зависимост от модните течения.

Второ, помислете з материала от който е изработен часовника. В повечето случаи , качествените часовници се изработват от злато, платина или сребро, но нерядко се срещат модерни и качествени часовници и от неръждаема стомана, пластмаса или смола. За да се гарантира качество, трябва да се идентифицира автентичността на материала, преди да направите вашата покупка
Трето, изберете добра каишка или верижка за вашият часовник. Уверете се, че верижката може да издържи през целия живот за часовник. Верижки, изработени от злато и сребро обикновено са с високо качество.

Четвърто, проверка на функциите, които поддържа часовника. Качеството на часовника трябва да издържи на изпитанието на времето, както по стил така и по функции. Трябва да бъде водоустойчив с някои допълнителни функции, като хронограф или може би хронометър. Естествено, часовници с допълнителни функции, са с високо качество, тъй като тези функции изискват повече работа и съвършенство.
В заключение, модерните дамски часовници са проектирани в съответствие с други нужди на купувачите, за да ги използват не само по предназначение, но и като допълнение към тоалета и останалите бижута и аксесоари като пръстени и гривни например.