damski i myjki chasovniciЧасовници днес, като цяло са разделени в две категории- мъжки и дамски. Всяка от тях има много голям асортимент на пазара.
 В тази статия ще се обсъждат основните разлики между мъжките и дамските часовници. Един от по-очевидните  белези за дамските е, че те обикновено са с по-малки размери, спрямо тези, предназначени за господата. Това е така, защото дамите по принцип имат по-малки и по-тънки китки, и по-големите  часовници са склонни да изглежда доста необичайно върху нежните женски ръце.  Дамските часовници обикновено се предлагат с по-тънка каишка или верижка спрямо мъжките модели.
При наблюдение, ще откриете също така, че мъжките часовници са по-тежки. Този така нужен аксесоар за дамите  е олекотен, тъй като жените освен часовник, носят дамска чанта, някои от тях са майки и се налага да тикат и бебешка количка, която никак не е лека. Ето защо, добавянето и на тежестта от часовника ще им бъде в повече от необходимото. Да не говорим, че един огромен и тежък часовник никак не подхожда на една истинска дама.  damski i myjki chasovnik

И мъжките и дамските часовни са създадени по различен начин- и като стилове, и като декорации, цветове и модели. Часовниците за по-нежната половина на човечеството се произвежда в голямо разнообразие от цветове, като розово, жълто, зелено, червено, с много фрагменти, украси и декорация, а при господата се предпочита сребърната и черната гама, с по-опростен дизайн.
Мъжките часовници обикновено се предлагат с повече функции и опции , като двете най-често използвани функции на часовника е хронометър и календар. Дамите от своя страна предпочитат  часовници, стилно оформени като гривни, и наподобяващи по-скоро бижу.
Формата на часовниците е другата разлика. Мъжките часовници са обикновено с кръгла форма, а при дамските може да се открият различни дизайнерски решения- от квадратни, овални, правоъгълни, кръгли, та дори и звездовидни форми.
Както беше споменато в началото, размерите на типичните дамски часовници варират по размер – от 20mm до 27mm, докато мъжките са по-големи- от 35mm до 55 mm.  Диамантените часовници са почти изключително предназначени за дами.
Има много съществени различия между часовниците за мъже и жени, които помагат на хората, за да могат да ги отличават.
Надявам се тази статия е помогнала, за да ви информира по-добре за тези различия.