1-luksozen-markov-chasovnikСигурно не за първи път ще прочетете някъде, че часовникът е аксесоар, който отразява личността ни и краси външността ни,но това е истината и самата истина. Днес има достатъчно скъпи, евтини, маркови и фалшиви часовници на пазара. Хората с по-големи финансови възможности може би ще предпочетат марковите часовници. За някои те са лукс,а за други са може би ежедневие.Имат сложен и изпипан механизъм и са направени от наистина качествени материали.

Елегантни, луксозни, спортни, с камъни или без камъни, часовниците отдавна са надхвърлили първоначалното си предназначение и днес са един от сигурния начин да направиш впечатление и да допълниш визията си. На пазара има богат избор от маркови часовници, но и сериозна конкуренция, която кара фирмите ежедневно да пускат и предлагат нови продукти на клиентите си. Луксозните маркови часовници признати по цял свят се поддържат главно от своята история и чрез достъпността на продуктите им пред широката клиентска аудитория. В момента едни от най-предпочитаните луксозни марки сред потребителите са-Rolex, Cartier, Omega и други. Всички тези фирми са с дълга история на технологичните иновации и са известни с глобалния си стил. Тези марки харчат милиони годишно само за реклама, а маркетинг е основният им инструмент  за привличане на нови купувачи, като по този начин подсигуряват мястото си сред водещите марки. Една от най-успешните маркетингови тенденции днес е да се подпише договор и да се направи фотосесия с известна личност, която да рекламира продукта.

В момента има огромна конкуренция в света на марковите часовници и основните диференциални точни за оцеляване в тази сфера са иновация и реклама. През последните години много компании сключват договори с известни модни марки, които привличат много клиенти, особено жените.

Друг фактор, който помага на луксозните марки да растат е доброто ценообразуване. Някои марки пускат по-евтини модели, които са достъпни за по-голям брой хора и по този начин повече клиенти могат да оценят възможностите на продуктите им и да се запознаят с марката. И разбира се, най-важното нещо за една марка е качеството. И маркетингът и иновациите не си струват, ако качеството липсва,защото това е основното, което се очаква от тези фирми и което определя един часовник като луксозен и марков.