stilen myjki chasovikКогато става въпрос за бижута, за мъжете най-важното бижу е часовника. Това не е много изненадващо, тъй като повечето колекционери на часовници са мъже. Ето защо, не е много лесно да се избере подходящ часовник за подарък на един мъж. Колкото повече знаете за него, толкова по-лесен ще е вашият избор.

Има множество елементи, които трябва да бъдат взети под внимание, по отношение на избора на часовник. Например неговата личност, която ще ви даде индикация за вида на часовника, дали той ще иска модерен, класически, спортен часовник. Един от най-добрите начини да научите какви са неговите предпочитания, когато става въпрос да часовници, е да се започне с часовника, който той носи в момента. Какво е неговата възраст също играе голяма роля, защото например младите мъже не предпочитат антични часовници. Ако излезете и купите мъжки часовник за него, и установите, че вашият приятел вече има подобен, или даде индикации, че не харесва вашият избор, или просто се е надявал на друг цвят, грешката може да бъде поправена, ако сте закупили часовника от познат, или от магазин, който приема смяна или рекламации.

В интерес на истината, най-добрият начин да се гарантира това, е да се провери предварително дали магазинът има политика за връщане или продавача да знае предварително, че има възможност, да се върне или замени мъжкият часовник, ако лицето, за което го купувате не го харесва.

Алтернативен начин да се определи всеки проблем като този, е да му дадете ваучер за подарък от един магазин за мъжки часовници, така че той да си избере часовник, който харесва и ще остане сто процента доволен. Когато става въпрос за мъже, вие ще откриете, че един мъжки часовници е единственото бижу, което те притежават. Следователно, понякога ще бъдат малко по-придирчиви. За повечето хора, часовникът е много лично притежание, което ни придружава навсякъде, където пътуваме.