evtin-myjki-chasovnikОт какво има нужда съвременния, модерен и изискан мъж. Неговите критерии са високи, обича прецизността, стила и дизайна. Марката е неговият подпис, а комплексното съчетаване на всичко по отношение външността определящ фактор за личностен успех.

Маркови мъжки часовници не са просто лукс, глезотия или прищявка, те са всичко онова, което може да каже с един поглед повече от хиляда думи. И базирайки се на предназначението на ръчния часовник, а именно да измерва и показва точността на времето, марковият часовник може да е Вашият имидж.

Днес при наличието на модерни и съвременни технологии, при наличие на поне две устройства, които са неизменна част от ежедневието ни, ръчният часовник си остава аксесоара, без който не можем. Той показва стремежа на човек да покаже и изрази себе си по безмълвен, но в същото време така крещящ начин. Той може да е бижу, да е част от облеклото и да е Вашето „Его“ за истински стил и класа.

Скъпият марков часовник се е превърнал в неизменна част от репертоара за добре изглеждащ мъж години насам. В избора на ръчен часовник се набляга на множество фактори, насочвайки една голяма част от вниманието върху предназначението му.

Така например за богатия и доказал се бизнесмен, обикновен часовник, няма да подхожда. Така например за обикновения работник не е нужен мъжки часовник, струващ повече от автомобила му.

Сравнявайки различните механизми на часовниците, предлагани днес на пазара с голям процент в продажбите се нареждат кварцовите часовници. Те са на сравнително поносими и достъпни за всеки цени, а в същото време могат много да улеснят живота на всеки. Не изискват допълнително навиване за сверяване, налагат само подмяна на батерия.

За перфекционистите са за предпочитане механичните часовници. Изработени са от голям брои частици, сред които минимума е от 130 компонента. Работят с голяма точност и прецизност, но както всяко луксозно нещо изискват периодична поддръжка.

За най-красиви мъжки часовници се смятат изработените от стомана, наред с комбинациите от платина, 14- или 18-каратовото злато. В тях всеки един елемент на металите си има своя характеристика. Така например златото е по-меко от стомана; платината се използва при направа на мъжки часовници на престижни марки; неръждаемата стомана и титан, се използват за изработка на спортни часовници.