damski chasovnikИма много различни стилове и дизайни на часовници за дамите. При избора на часовник, искате да разгледате  функцията и целта на часовника. В допълнение, способността на часовника, за да функционира като бижу ще изглежда по-ценно за ползвателя.

Много часовници са предназначени за модните тенденции на деня. Някои от тези часовници са със сменяеми лица, за да съответстват на дрехите, които се носят. Всяко лице идва с подходяща каишка, която също може да бъде променяна, за да се вмъкне в стила на облекло.

Цената на часовниците може да варира значително в зависимост от вида на часовника, който се купува. Може да искате в циферблата да се включи диамант  или друг елемент. Когато се прави това, цената на часовника може да се увеличи. Други хора харесват по-абстрактно използване на кожа и други материали в техните каишки за дамски часовници.

Има много часовници, направени за конкретна прищявка или мода, която по-късно става част от колекция. Много от характерните за петдесетте uniseks chasovnikгодини часовници сега са на стойност няколко хиляди долара на пазара на колекционерите. Някои от часовниците на дамите съдържат специални функции и допълнения, които не са намерени място в мъжките часовници.
Ръчният часовник разполага с гривна, която може да бъде много различна, в зависимост от желанията на собственика си. Когато човек избира ръчен часовник, той може да бъде изработен от дълготраен материал, който ще издържи на ежедневна употреба. Въпреки това, някои от тези часовници са много деликатни и трябва да се полагат много грижи.

При избора на часовник е важно да се мисли как той ще бъде използван. Ако човек ще носи един и същ часовник ежедневно, той ще предпочете нещо, което е трайно и здраво. Лицето ще има устойчива повърхността за надраскване и каишката е трайна и здрава.
Часовниците,които ще се използват като аксесоар за дрехи, често са много деликатни и не са направени за ежедневно носене. В някои случаи те имат малка клетъчна батерия, която не изисква редовна смяна.