novi silikonovi chasovniciСиликонови часовници се носят от актьори и актриси, олимпийски атлети, тийнейджъри, офис мениджъри и много други различни хора. Лудостта е стигнала дотам, да казват, че силиконовите часовници подобряват здравето чрез подобряване на циркулацията на кръвта. Тези часовници се продават практически във всеки магазин, и се предлагат в богата палитра от цветове.  

Въпрос номер 1. Може ли да се използват силиконовите часовници от подводничари?
Не всички силиконови часовници са водоустойчиви. Както и при останалите часовници, в зависимост от предназначението си, часовниците се произвеждат с различни функции и покрития. Ако търсите водоустойчив часовник, шансът да намерите силиконов такъв е точно толкова голям, колкото и обикновен метален водоустойчив часовник.  

Въпрос номер 2. Силиконовите часовници действително ли помагат на циркулацията на кръвта?
 Силиконовите часовници са по-гъвкави от стоманените часовници или традиционните пластмасови часовници. Основната причина обаче за това твърдение е, че силиконовите часовници са наситени с отрицателни йони. Тези йони помагат за подобряване на циркулацията и подобряване на енергийната структура на клетките.

Въпрос номер 3. Трябва ли да се опасяваме, че часовникът може да се изхлузи от ръката ни? Силиконовите часовници са гъвкави и леко разтегливи и няма опасност да паднат от ръката ни в най-неочакваният момент. Но все пак, голяма част от моделите използват и стандартни закопчалки за каишка. Но по-добрият вариант е този, при който часовникът е един непрекъснат кръг. Тъй като силиконът може да се разпъне безопасно, можете да го приплъзвате на ръката си, без да се налага да се притеснявате за размера на каишката.

Въпрос номер 4. Има ли правила в носенето на силиконовите часовници?
Въпреки, че там наистина не е трудно и няма правило за носенето на силиконови часовници, има закопчалки, които ще ви помогнат да закрепите часовника на ръката. Един невероятно тънък силиконов часовник е чудесно допълнение за официални поводи. Силиконовият часовник със същия успех може да се използва и с ежедневни облекла и определено ще подхожда и на спортни дрехи.